Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Cap a un món sense violència > Pau a través del turisme
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Pau a través del turisme
Diàleg de referencia: Cap a un món sense violència

John Graf (International Institute for Peace through Tourism)

Cada persona que emprèn un viatge pot actuar com a ambaixador de la pau internacional, tot difonent la seva cultura i coneixent la dels països que visita, car d’aquesta manera s’acabarien els estereotips erronis que prevalen, afirma Graf.

Bona pràctica: S’ha creat el decàleg del viatger pacífic. Si aquest decàleg es fes extensiu a tothom que emprèn un viatge, si es fes públic en hotels, albergs, etc., seria possible desenvolupar aquestes idees.

Maria de la Fuente (Peaceboat, Japó)

Si el turisme es defineix com a desplaçar-se per conèixer un país i les persones que l’habiten, mitjançant l’educació i creant espais de trobada, és possible convertir el turisme en una eina per a l’entesa entre pobles.

Bona pràctica:
Peaceboat. Es tracta d’una idea que neix al Japó, segons la qual, inicialment, un vaixell visita zones que han estat en conflicte amb el Japó per convertir-se en un espai de trobada i diàleg entre parts a priori enfrontades.

Bona pràctica: Llavors per la pau. Camps de vacances per fomentar el respecte entre les persones, pensats per reunir joves de zones en conflicte perquè desenvolupin la seva capacitat de mediació. També es realitzen grups d’intercanvi a través d’Internet.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Turisme responsable i dinamitzador
 
IF Incorporar la noció de certesa amb perspectiva en el cervell social
 
IF L’educació no formal com element fonamental d’educació per a la pau
 
AS Promoure la convivència i la seguretat a la societat de la informació
 
RS Les condicions de la pau. Els joves i la construcció de la pau
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.