Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Una trobada de la comunitat: simposi sobre l'educació interreligiosa
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Una trobada de la comunitat: simposi sobre l'educació interreligiosa
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

Amb les paraules de Raimon Pannikar, «hem d’escrutar la naturalesa de la religió», Ibrahim Raini exposa que «la religió és com l’aigua, en males condicions és mortífera, però en bon estat és font de vida» i destaca que el paper de la cooperació interreligiosa és la base de la casa del món perquè «la moral manté junts els ciments de la comprensió global». Així mateix, denuncia que només que els governs dels països rics destinessin una part ínfima dels seus pressupostos a resoldre els mals de la humanitat n’hi hauria prou per portar aigua i sanitat a tots els pobles. En aquest mateix sentit, Betty Reardon exposa que «hem de tenir fe en la capacitat humana com a facultat que ens uneix a tots». Pel que fa a l’educació interreligiosa, Betty Reardon remarca que «no només cal una educació interreligiosa, cal una educació interconfessional perquè hem d’entendre què pensen els altres germans. Així podrem parlar-hi respectuosament. Això és educació per la pau», i reclama la llibertat com a punt clau per assolir la cultura de la pau perquè «el perill més greu és la instrumentalització de la religió». En aquest sentit, advoca per una educació que no només preservi una determinada religió sinó que "ens hem de centrar en unes pràctiques que preservin tota forma de no-violència", «l’educació per la pau és la transformació positiva en la no-violència». N’assenyala dos marcs educatius, l’àrea d’intolerància religiosa, que s’ha incorporat en el programa de la UNESCO, i la Fundació Ètica per l’Educació de la Pau, que desenvolupa un pla d’estudis amb normes ètiques i mediambientals, a més de religioses. Per Meher Master, cal «educar tecnològicament i conscienciar espiritualment» a través d’institucions, associacions, institucions no governamentals i escoles, que han de donar formació espiritual a qui s’hi apropi voluntàriament: «el nostre deure és assumir, ser responsables perquè les nostres ànimes evolucionin... Totes les ànimes s’esforcen per la prosperitat.»

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS El cervell social. Biologia dels conflictes i la cooperació
 
IF El llenguatge, creació humana i eina de canvi
 
RS La iniciativa de la regla d’or
 
IF Esport i educació, coexistència imprescindible com a alternativa d’integració, desenvolupament i una cultura de la pau.
 
RS Diàleg amb Cecilia Ramos Mejía
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.