Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004 > Voluntariat com a facilitador de la integració social
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Voluntariat com a facilitador de la integració social
Diàleg de referencia: 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004

La tasca del voluntariat ha de servir perquè millorin les condicions econòmiques, socials i culturals dels col·lectius més desfavorits (immigrants, discapacitats, etc.). En aquest sentit, el voluntariat ha d’actuar com a vincle entre la societat i aquests col·lectius, per facilitar-ne una integració plena en tots els àmbits.

Tot i gaudir d’un gran potencial per desenvolupar-se amb normalitat en totes les esferes de la societat –especialment la laboral–, els col·lectius més vulnerables, principalment immigrants i discapacitats físics i mentals, no tenen la possibilitat de mostrar aquest potencial per motius aliens a les seves aptituds i capacitats. Aspectes com la desinformació, els impediments burocràtics o la impossibilitat d’accedir als canals habituals impedeixen la integració d’aquests col·lectius.

Proposta:
El paper de les organitzacions de voluntariat social és aportar coneixements i formació per contribuir a donar oportunitats als col·lectius d’immigrants i discapacitats. En aquest sentit, el paper no ha de ser resoldre la problemàtica d’aquests grups, sinó posar facilitats perquè siguin ells mateixos qui ho facin. A més, aquestes organitzacions també han de comptar dins la seva estructura amb la presència i la força de treball d’aquests col·lectius. Aquest fet facilitaria, per una banda, la integració d’aquestes persones i, per l’altra, la creació de ponts de comunicació amb els col·lectius dels quals provenen.

Postures:
Pius Alibeck, lingüista iraquià - Stan Fisher, president i coordinador general de l’associació Chrysalis.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE
 
RS Diversitat cultural i igualtat d’oportunitats en el món del voluntariat
 
RS Intervencions en salut
 
AS Congrés Mundial sobre moviments humans i immigració, un repte per al segle XXI
 
RS Sessió de clausura