Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > Joves davant la violència de gènere
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Joves davant la violència de gènere
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

“Està clar que la causa de la violència de gènere és el sistema patriarcal androcèntric dominant”. Això va dir Silvia Piris, monitora de l'associació basca Parekatzen, que lluita per l'eradicació de la desigualtat de gènere.

Una manera d'explicar aquest problema actual de la societat espanyola és que aquest sistema patriarcal, heretat dels nostres pares i de la nostra societat circumdant, és un sistema violent perquè limita les potencialitats, col·loca les dones en una posició de desigualtat i institueix o construeix el gènere masculí com el més legitimat davant el femení.

Els esquemes patriarcals es repeteixen pels models educatius familiars o de la societat. Per aquest motiu, la via més directa per fer el canvi és l'ensenyament en l’àmbit escolar, institucions juvenils, etc. D'aquesta manera es començarà a crear consciència del respecte igualitari tant pels homes per les dones.

Les institucions locals i governamentals han de donar suport a iniciatives d'aquest tipus perquè disminueixin les altes taxes de mortalitat per violència de gènere i en un futur proper siguin només un mal record. Però el més important és que la societat sigui conscient que es tracta d’un problema amb solucions viables i que cal la cooperació i el treball de tots els implicats.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Noves masculinitats. Un treball comunitari
 
IF L'home comença a actuar per a la igualtat de gènere
 
RS Salutació de benvinguda
 
RS Capacitació de les dones joves mitjançant una tutoria per tal que puguin participar a la vida política
 
RS Judici a la violència
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.