Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > Cooperació juvenil regional
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Cooperació juvenil regional
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

En aquesta sessió es van fer un seguit de jocs de dinàmica de grup per tal de mostrar quina és la metodologia general del treball de grup. Els dos trainers formen part de l’organització juvenil European Federation for Intercultural Learning (EFIL), que alhora forma part de l’organització Youth Forum Jeunesse, una plataforma europea que dóna suport de les polítiques juvenils. El Youth Forum Jeunesse s’engloba dins l’organització ACS, d’abast mundial, amb seu als Estats Units. Els participants a la sessió provenien de diferents associacions juvenils d’arreu del món. Entre d’altres, hi havia joves d’organitzacions juvenils del Senegal, El Salvador, l’Equador, Bielorússia, Mèxic, etc.

Els diferents mètodes per dinamitzar grups de joves han de tenir en compte els següents factors: – Motivació: objectius, intencions, finalitats – Grup objectiu: nombre de components, edat, preferències, experiència – Marc temporal i espacial – Seqüència: què precedeix i què segueix – Institució: organització formal o no formal – Dinamitzador: experiència i preferències

Com a conclusions generals, es va posar èmfasi en el fet que depèn de cada grup que es facin servir unes activitats o unes altres, el ritme i els resultats que s’aconsegueixin. L’èxit de la dinamització depèn en gran mesura de si el dinamitzador copsa les necessitats i la naturalesa del grup que ha de dinamitzar.

www.efil.org
www.training-youth.net
www.youthforum.org

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Capacitació de les dones joves mitjançant una tutoria per tal que puguin participar a la vida política
 
IF Segmentació de l’ajuda humanitària
 
RS Capacitació de les dones joves perquè puguin participar en la vida política mitjançant la tutoria
 
RS Treball juvenil en la lluita contra les drogues a la selva del Perú
 
RS Educant en àrees de conflicte
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.