Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Acció per condonar el deute extern
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Acció per condonar el deute extern
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

La lluita contra la desigualtat que imposa aquesta societat globalitzada ha estat un dels temes tractats només al Parlament sinó també a l’Assemblea de Montserrat on els 400 líders religiosos reunits es van comprometre a treballar per posar fi a la pobresa exigint la condonació del deute extern dels països pobres.

La lluita contra la desigualtat que imposa aquesta societat globalitzada ha estat un dels temes tractats no només al Parlament sinó també a l’Assemblea de Montserrat on els 400 líders religiosos reunits es van comprometre a treballar per posar fi a la pobresa exigint la condonació del deute extern dels països pobres.

El terme pobresa es va tractar des de l’àmbit material i des de l’espiritual on el consumisme imposa una creença falsa de felicitat que només duu a la intolerància i a la fragmentació de la societat.

El Rev. Markus Braybrooke va plantejar la necessitat d’un nou ordre mundial autèntic, que partís d’un origen diví i en la consecució d’una dignitat per cada persona. "Per a això necessitem economistes que s’inspirin en la seva fe i en tot allò sagrat perquè la polític i l’economia actuen en aquest regne de Déu ", va afirmar.

Aquesta acció espiritual per canviar els paràmetres de la societat actual requereix a més a més que s’exigeixi als organismes internacionals que estableixin una vertadera justícia internacional. En la renovació espiritual trobarem les eines per dur a terme accions que posin fi al consumisme, la desigualtat i la intolerància.

Exigir la condonació del deute extern dels països pobres, establir les bases perquè es compleixi una vertadera justícia internacional i trobar en l’espiritualitat el vertader sentit de la vida per fer front al consumisme que domina la ment dels homes va ser el compromís que van adoptar nombrosos líders religiosos, mitjançant la realització d’accions concretes i senzilles a les seves comunitats religioses.

Problemàtica:
La globalització produeix una societat fragmentada, amb una gran part de la població en la pobresa absoluta. La societat, dominada pel consumisme que imposa el poder hegemònic, està fent cada cop més injusta i més ampla la bretxa entre rics i pobres. No hi ha prou organismes internacionals per solucionar aquests conflictes.

Proposta:
Trobar en la renovació espiritual les eines per dur a terme accions que posin fi al consumisme, la desigualtat i la intolerància. Exigir la condonació del deute extern dels països pobres. Establir les bases perquè es compleixi una vertadera justícia internacional. Trobar en la espiritualitat el vertader sentit de la vida per fer front al consumisme que domina la ment dels homes.

Postures:
Chandri Kali Prasad, Irfa Khan, Shirin Ebadi, Raimon Pannikar, Toni Comin, Amma, Animand Ansami, Sulak Sivarazka, Munemichi Kurozumi, Paul Eppinger, Sheikh Saleh Habimana, Lyudmyla Filipovych, Swami Maharaj Ji, Mary Kirchen, Beatrice Mariott, Josef Boehle, Markus Braybrooke, Priya Sridharan, Toh Swee-Hin, Amma, van ser, entre d’altres, defensors d’aquesta idea.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Diàleg interreligiós per aconseguir una ètica universal
 
AS Del consens de Washington a una nova governança global
 
RS La raó i l’esperit en el segle XX, el diàleg indispensable. Debat.
 
AS IV Parlament de les Religions del Món
 
RS Com fer justa la globalització?