Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > El paper de l´empresa en el segle XXI > Trobada amb emprenedors
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Trobada amb emprenedors
Diàleg de referencia: El paper de l´empresa en el segle XXI

En la trobada participa Ignacio de la Vega, professor de l’Institut d’Empresa Business School d’Espanya, com a moderador i proposa cinc perfils diferents de nous i joves empresaris que representen la figura de l’emprenedor. En la seva al·locució introductòria destaca els tres trets, al seu entendre, bàsics que es concentren al voltant de l’esmentada figura:

> Responsabilitat en l’ocupació
> Riquesa que transmeten
> Capacitat d’innovació

Aquestes tres característiques es poden plantejar com el valor afegit que proporciona l’empresari tipus emprenedor a la societat. Aquesta participació i aportació que l’empresariat cedeix a la comunitat es condensa en el concepte benefici.

Es configuren cinc diferents meses de debat en què cada conferenciant proposarà la seva experiència particular. Abans d’entrar en aquesta fase els mateixos emprenedors descriuen els seus trets bàsics perquè el públic pugui escollir on adreçar-se.

Helmy Abouleish (Egipte)

Va estudiar als EUA. Director de SEKE GROUP a El Caire, va compartir la seva experiència personal en el marc d’un país amb poc bagatge comercial a l’estil occidental, creixement dèbil, baixa inversió en R+D i l’índex de desocupació més alt del Mediterrani. La seva empresa es mou en el marc de l’agricultura biològica i ens parlarà de com es pot incrementar la competitivitat dins del concepte d’economia global.

Loic le Meur (França)

Director general d’UBLOG. Experiència: 4 empreses fundades i 4 venudes. Ens exposarà els seus criteris sobre els aspectes que interessen en la creació d’una empresa: el paper de l’emprenedor, l’equip que el conforma, què és allò que ajuda a desenvolupar els fins proposats, les maneres de compartir informació i les xarxes de socialització.

Mikel Urizarbarrena (País Basc)

Estudis d’Enginyeria. Experiència: 2 empreses fundades i venudes. Actualment és director general de Panda Software, multinacional del ram dels antivirus amb presència a 50 països sota el format de franquícies. Aportarà la idea, entre d’altres, de l’art traslladat a l’empresa, transmès per la seva vocació de pintor-artista.

Pablo Larguía (Argentina)

Va començar amb una empresa a partir d’un portal d’ocupació per Internet. Després amb una altra relacionada amb la borsa que va ser comprada per Terra. Actualment és productor de cine i teatre, resideix a Espanya i administra Enjoy Entertainment. Considera que "les crisis són sinònim d’oportunitat".

Andy Freire (Argentina)

Va començar amb una empresa de material d’oficina que va ampliar les seves xarxes a la mateixa Argentina primer i després al Brasil. Més tard una altra de consultoria i finalment de construccions i esdeveniments diversos. Viu a Miami des d’on dirigeix la seva empresa actual. La seva exposició versava sobre les pors del emprenedor i la forma de començar sense fons; sense comptar amb el do de la ubiqüitat.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Context i procés per a la creació d’empreses
 
RS El paper de l’empresa en la recerca de necessitats insatisfetes
 
RS La base de la piràmide com a font d’oportunitats de negoci
 
PO Entrepreneurship, Wealth Creation and Social Responsibility / Hitt, Michael (PDF 114 Kb)   [en]
 
PO The Base of the Pyramid: The Role of Companies in Meeting Unsatisfied Needs / Herman, Gary (PDF 1323 Kb)   [en]
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.