Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones > Mirades interculturals en femení
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Mirades interculturals en femení
Diàleg de referencia: Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones

A la sessió van parlar dues dones: Sri Husanaini, de Malàisia, i Jocelynne Scutt, comissària contra la discriminació a Tasmània.

Scutt va fer una conferència sobre ètnia i gènere. Segons l’autora, a Austràlia, «els aborígens són invisibles per als blancs australians». Aquest fet, òbviament, té conseqüències per a les dones, ja que es troben amb una doble discriminació: de gènere i de racisme subtil. En efecte, durant els anys vuitanta les dones aborígens protestaven perquè se les deixava fora del programa general dels moviments feministes.

Tanmateix, els últims anys s’ha aconseguit que les dones aborígens i anglosaxones treballin plegades, obviant les diferències que les puguin separar. D’aquesta manera, actualment a les dones indígenes se les reconeix a tots els actes i les mobilitzacions feministes. Segons Scutt, «s'’han de reconèixer les diferències i unir-les per treballar conjuntament», ja que hi ha la «possibilitat real dins del moviment feminista d'’assegurar que les diferències es vegin com a positives». Per la seva banda, Sri Husanini va fer una aportació basada sobretot en la seva experiència personal com a dona musulmana. Segons Husanini, a Orient hi ha una idealització de les dones d’Occident molt fomentada per «una imatge, sovint irreal, reflectida a través dels mitjans de comunicació».

Als països musulmans hi ha discriminació cap a la dona però, segons la ponent, això també passa a Occident on, malgrat que s’ha progressat més, encara queda molt camí per recórrer.

La ponent va descriure el continent asiàtic com una zona multicultural i multireligiosa. Aquesta característica inherent porta a una conseqüència lògica que fa referència al «repte de no discriminar-se les unes a les altres».

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Diversitat cultural i justícia
 
RS Grup de treball 3: Drets culturals i de l’educació i administració regional i local
 
IF Comunicació audiovisual global multidireccional per mantenir la diversitat cultural
 
RS Percepcions de les migracions
 
AS Diàleg Orient-Occident
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.