Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Fòrum Urbà Mundial > Defensa civil o cívica en la reconstrucció dels desastres
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Defensa civil o cívica en la reconstrucció dels desastres
Diàleg de referencia: Fòrum Urbà Mundial

Aquesta sessió s’ha dedicat a parlar del paper de les autoritats locals i nacionals per a la reconstrucció de la pau i el desenvolupament institucional. L’han organitzada la Federació Canadenca de Municipalitats i el Centre Internacional per al Desenvolupament Municipal. En aquesta sessió han intervingut autoritats locals i municipals de diferents països, com ara les Filipines, Palestina o Irak, i cada representant ha explicat la seva experiència personal mitjançant l’exemple que s’ha dut a terme al seu país.

La Federació Canadenca de Municipalitats (FCM) és l’associació nacional que representa els governs municipals al Canadà. La seva missió és millorar la qualitat de vida a totes les comunitats per mitjà de la promoció de governs municipals forts, efectius i responsables. El Centre Internacional per al Desenvolupament Municipal (CIDM) representa internacionalment la FCM. Aquesta organització ajuda els governs locals de tot el món a desenvolupar la seva capacitat per lliurar de serveis bàsics, promoure el creixement econòmic i fomentar la participació dels seus ciutadans.

El marc de la FCM per al desenvolupament de la capacitat municipal percep que integren la municipalitat dues entitats: el govern municipal i la comunitat. Un govern municipal ben administrat comprèn tres elements clau:

1. Bon lideratge estratègic (consell, alcalde, funcionaris amb experiència, etc.).
2. Bona administració de la corporació (finances, recursos humans, altres departaments, etc.).
3. Bon lliurament de serveis (administració de deixalles, aigua, serveis econòmics, serveis socials, etc.).

Durant la sessió es van exposar diferents casos de bones pràctiques sobre el paper del govern local en la consolidació de la pau, però ens referirem concretament al de Palestina. Les confrontacions violentes i persistents entre israelians i palestins han fet efectes devastadors en la societat palestina, tant en l’àmbit social com en l’econòmic i polític. Les municipalitats palestines —l’únic ordre de govern que encara funciona— han de fer front a reptes increïbles per oferir lideratge i serveis bàsics a la seva població. El Projecte sobre la gestió municipal Palestina (PGMP) —gestionat per la Federació Canadenca de Municipalitat, amb l’assistència financera de l’Agència Canadenca per al Desenvolupament Internacional (ACDI)— està treballant en col·laboració amb la municipalitat de Rafah per tal de reforçar les capacitats municipals i la participació pública en l’administració municipal. El PGMP és exemple d’un projecte que contribueix positivament a la pau i la unitat ambiental, però també il·lustra un projecte limitat i obstaculitzat per una situació conflictiva permanent que no pot aturar.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Seguretat preventiva i desenvolupament humà
 
AS Del consens de Washington a una nova governança global
 
AS Article de síntesi - Salut i desenvolupament, els reptes del segle XXI
 
AS Fòrum Urbà Mundial
 
RS Governs locals
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.