Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Drets culturals i desenvolupament humà. Nous espais multiculturals > Llengües
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Llengües
Diàleg de referencia: Drets culturals i desenvolupament humà. Nous espais multiculturals

Davith Hicks va respondre negativament a la qüestió de si al món es pot conservar el patrimoni lingüístic. Va destacar que són les relacions de poder que maten les llengües. Va presentar la necessitat de legislar com la solució a aquesta tendència de desaparició de les llengües. Va remarcar el poc cost econòmic que comporta el manteniment de les llengües minoritàries a Europa, enfront del gran benefici que reporta la diversitat. I va afegir que val la pena pagar pels beneficis del bilingüisme.

Robert Dunbar va exposar la idea de la interrelació entre llengua i cultura, ja que la cultura troba la seva expressió en la llengua, d'això se'n deriva que els drets lingüístics també són drets culturals. I va defensar la necessitat d'un enfocament diferent per a les llengües minoritàries.

Rafael Rodríguez-Ponga va explicar que les llengües també formen part del desenvolupament. Va destacar el dret a la llengua des del punt de vista dels drets humans i llibertats fonamentals i, en particular, des del dret a la llibertat d'expressió. Va presentar el cas de la pau que s'ha assolit a Singapur mitjançant el reconeixement i el tracte igualitari a totes les llengües que coexisteixen al país, aquest acord ha estat la base de la pau actual.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Concentració d'esforços per a preservar la diversitat lingüística
 
AS Drets culturals i desenvolupament humà
 
IF Ecolingüística: Diversitat i sostenibilitat
 
RS Sessió inaugural: Diàleg Diversitat lingüística, sostenibilitat i pau
 
IF Comunicació audiovisual global multidireccional per mantenir la diversitat cultural
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.