Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Contribuint a l’Agenda Global > Què poden fer els individus per canviar el món?
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Què poden fer els individus per canviar el món?
Diàleg de referencia: Contribuint a l’Agenda Global

Sota el títol “Què poden fer els individus per canviar el món” se’ns presenten tres persones que han aconseguit ajudar des d’àmbits diferents milions de persones. El primer, Peter Karoff, fundador i president de The Philantropic Initiative, EUA, destaca que "amb un gran objectiu es pot obtenir un resultat modest, però sempre és millor que res". Aporta també motius pels quals una persona podria ser més generosa amb els donatius: que una persona estigui segura que els seus diners s’aprofiten de veritat i que recuperi aquesta passió que ara falta a la societat.

El següent ponent és Diego Hidalgo, president del FRIDE (Espanya), que comenta que "els diners han de ser un instrument per fer coses, i sobretot que mai no s’han de convertir en els nostres amos". Hidalgo contribueix a l’aldea global a partir del Club de Madrid, un òrgan creat l’any 2001 i format per excaps d’estat de tots els països que cerquen solució a problemes puntuals rellevants.

Finalment dóna un seguit de consells als joves: heu de ser megalòmans i utòpics, també pràctics i no acadèmics, cal que penseu en solucions, sigueu humils i no busqueu que us donin medalles i finalment feu sempre un control de salut mental, és a dir, comproveu que les vostres idees no són de boig.

Tanca la sessió Lena Slachmujilder, directora d’Studio Ijambo, Burundi.

Slachmujilder aporta una perspectiva que no s’enfoca on es destinen els diners; comença destacant: "quan volem marcar una diferència hem d’anar a buscar el centre dels problemes". Un dels projectes que van desenvolupar va ser la creació d’un programa de ràdio on els indígenes podien compartir les seves experiències i així mitigar una mica el patiment resultat de les guerres interiors que tenien. També aprofiten els esdeveniments culturals, el teatre, sobretot, per lluitar contra el terrorisme, amb l’ajuda dels mitjans de comunicació per comunicar i comprendre la diversitat que hi ha al món.

Problemàtica:
Petits canvis que individus han fet i que han pogut ajudar moltes persones.

Bones pràctiques:
- Creació d'una emissora de ràdio on la gent pot explicar les seves experiències.
- Creació d'un òrgan no governamental format per excaps d'estat.

Conclusions:
Amb un gran objectiu es pot obtenir un resultat modest, però que sempre és millor que res.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Una acció responsable per a aconseguir el canvi
 
AS Cap a un món sense violència
 
RS Intervencions en salut
 
RS Sessió inaugural "18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004"
 
RS Com desenvolupar aliances estratègiques amb negocis
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.