Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Què és l'islam? Preguntes i respostes.
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Què és l'islam? Preguntes i respostes.
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

Marcia Hermansen va començar dient que l'islam no és violent, és pluralista, i no és opressiu amb la dona. També va afirmar que l'islam no ha de voler recrear el context dels temps de Mahoma, no és totalitari i s’ha de jutjar fora de la cultura. Va començar amb aquestes afirmacions perquè, segons ella, són errors que cometen els no musulmans i també els mateixos creients, respectivament, a l'hora d'opinar sobre què és l'islam.

Resumint, l'islam és el missatge diví del profeta Mahoma i la seva pràctica. L'islam no té sacerdoci ni jerarquia, no és extremista, no és totalitari i és unionista, ja que els musulmans creuen en una pàtria comuna que res no té a veure amb estats nacionals. Maha ElGenaidi va argumentar que moltes vegades l'islam va associat a una certa cultura i que per això la gent té una idea equivocada de l'islamisme com a religió.

Les preguntes més interessants de recollir tenen a veure amb la situació de la dona, la separació entre religió i estat, la Yihad i la democràcia. Nurah-Rosalie Jeter va respondre a la pregunta sobre la situació de la dona i va observar que el principal problema és l'analfabetisme, perquè la situació afavoreix més els homes, però és cultural, l'islam no hi té res a veure. Respecte a les preguntes sobre política, van afirmar que la democràcia no és incompatible amb l'islam i que els musulmans no entenen el perquè de la separació entre política i religió si és la religió la que regeix la vida dels ciutadans.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Cultural Competence
 
AS IV Parlament de les Religions del Món
 
AS Globalització, identitat, diversitat
 
RS Diversitat a l’Islam
 
RS Religions minoritàries
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.