Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Salut i desenvolupament, els reptes del segle XXI > Polissons dels sistemes de salut públics
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Polissons dels sistemes de salut públics
Diàleg de referencia: Salut i desenvolupament, els reptes del segle XXI

La presència d’immigrants sense regularitzar en els països desenvolupats pot provocar el col•lapse econòmic dels seus sistemes de salut pública. Per pal·liar aquesta situació, cal treballar per una integració real d’aquestes persones.

Els immigrants “sense papers”, en tant que usuaris dels serveis sanitaris públics dels països desenvolupats, generen una despesa als estats dels països on resideixen. No obstant això, a diferència de les persones que gaudeixen d’una situació regularitzada i que financen aquests serveis, amb una part de la seva remuneració, els immigrants sense regularitzar no poden contribuir a aquest finançament. Luís de Sebastián, professor d’economia de l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) de Barcelona, anomena els immigrants que es troben en aquesta situació “Polissons dels sistemes de salut públics” (“Free riders”), donat que accedeixen i utilitzen els recursos sanitaris sense contribuir-ne al finançament.
Segons aquest autor caldria regularitzar la situació dels immigrants i solucionar el problema exclusió que se’n deriva, per tal que puguin contribuir al finançament de la sanitat pública, de la qual són usuaris, com a ciutadans de ple dret en tots els sentits.

Problemàtica:
Els immigrants “sense papers”, en tant que usuaris dels serveis sanitaris públics dels països desenvolupats, generen una despesa als estats dels països on resideixen.

Proposta:
Caldria regularitzar la situació dels immigrants per tal que puguin contribuir al finançament de la sanitat pública de la qual són usuaris.

Postures:
Luís de Sebastián, professor d’economia de l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE)

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Fòrum Urbà Mundial
 
AS Congrés Mundial sobre moviments humans i immigració, un repte per al segle XXI
 
IF El desafiament de la integració com a font de canvi i desenvolupament.
 
IF La salut com a dret humà essencial
 
AS Governar la globalització des del treball