Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Turisme, diversitat cultural i desenvolupament sostenible > El turista com a treballador del desenvolupament
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
El turista com a treballador del desenvolupament
Diàleg de referencia: Turisme, diversitat cultural i desenvolupament sostenible

Actualment els turistes utilitzen les destinacions de forma estrictament funcional, sense tenir en compte si els efectes de la seva presència sobre el territori, els recursos i la població són positius i contribueixen a la sostenibilitat i desenvolupament de la destinació.

Atès el desgast que el turisme suposa en les poblacions de destinació, es proposa que els mateixos turistes en prenguin consciència i es converteixin, d'alguna manera, en treballadors per al desenvolupament i la protecció d'aquestes destinacions.

Problemàtica:
Els turistes arriben a una destinació, consumeixen els seus recursos, generen residus que s’han de gestionar localment i, quan arriba el moment, se’n van pensant que amb l’import que han pagat per les seves vacances participen en el desenvolupament de la destinació.

Proposta:
A l’hora de contractar un viatge o qualsevol altra activitat turística, els turistes han de ser conscients que la seva presència en les destinacions no sempre és positiva. Per tant, han d’exigir que les empreses proveïdores de serveis turístics ofereixin garanties que la seva activitat contribueix al desenvolupament econòmic i social de la destinació i a la sostenibilitat del medi ambient. Dit d’una altra manera, haurien de demanar garanties rigoroses de sostenibilitat a tots els proveïdors implicats en l’elaboració dels productes turístics. Per la seva banda, les empreses que vulguin establir-se en una destinació haurien de dur a terme un estudi previ de les seves característiques i, a partir d’aquest, dissenyar un producte o servei sostenible i que contribueixi de forma real al desenvolupament.

Postures:
Wolf Michael Iwand, director executiu del Departament de Medi Ambient i Qualitat de TUI.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS El repte de la innovació
 
RS La diversitat turística en l'era digital
 
AS Turisme responsable i dinamitzador
 
RS Sostenibilitat turística en el patrimoni natural
 
RS Sessió inaugural, sessió de cloenda i una “guia del Diàleg”. Diàleg “Contribuint a l’Agenda Global”