Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004 > Taller: El voluntariat com a generador de valor
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Taller: El voluntariat com a generador de valor
Diàleg de referencia: 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004

Dirigeix el taller Miguel Ángel Rodríguez, director de voluntariat i formació de Creu Roja a Alacant. Hi participen altres membres de Creu Roja i voluntàries d’associacions de Mèxic DF i Equador.

Es tracta d’un taller pràctic que intenta definir els conceptes de «valor» i «voluntariat», en què es recalca molt la idea de la valoració que es fa del voluntariat dins l’organització. Hi ha una lectura del text Voluntariados. Identidad i diferenciación, de Ximo García Roca (Universitat de València), sobre el concepte teòric de voluntari.

A continuació, a partir d’un supòsit de projecte d’intervenció de la Creu Roja, es debat com es podria destacar el valor del voluntariat en el text. Finalment, tots els participants del taller dibuixen en un mural com veuen els voluntaris i com creuen que els veu la societat. Miguel Ángel Rodríguez conclou: «El voluntariat ha de ser valorat. L’ètica ha de ser estètica».

Problemàtica:
Valoració del voluntariat a l’organització.

Proposta:
Atorgar significat i valoració a la labor del voluntariat dins l’organització.

Postures:
Creu Roja aposta per l’autonomia i la potestat de prendre decisions dels seus voluntaris.

Bones pràctiques:
Formació de voluntariat responsable a Creu Roja.

Conclusions:
El voluntariat ha de ser valorat, ja que el bon funcionament d’un projecte dependrà de la importància i el valor que se li doni.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Voluntariat com a creador de condicions per a la pau
 
RS Sessió inaugural "18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004"
 
RS Intervencions en salut
 
RS Acció per la igualtat
 
RS Sessió de clausura
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.