Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004 > Com desenvolupar aliances estratègiques amb negocis
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Com desenvolupar aliances estratègiques amb negocis
Diàleg de referencia: 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004

El taller, conduït pels holandesos Theo Van Loon i Daniel Kruithof, va tractar sobre les eines i mètodes disponibles per a governs i altres actors (empreses, organitzacions de voluntaris, etc.) per promoure el voluntariat.

Segons els ponents, el voluntariat sovint es veu com la cola que «enganxa» o manté la societat unida. En aquest sentit, el voluntariat està estretament lligat al debat del capital social. A més, tots dos creuen que les empreses, les organitzacions sense ànim de lucre i les organitzacions governamentals són els tres grans blocs que estructuren la societat i que, donat aquest context, és necessari estudiar les interrelacions que hi ha entre ells.

A partir d’aquesta realitat local, nacional i internacional al mateix temps, els ponents van identificar set punts clau relacionats amb el voluntariat:

» La responsabilitat social corporativa de les empreses.
» Les noves estratègies governamentals per interactuar amb la societat.
» Millorar la capacitat de gestionar el voluntariat.
» Involucrar el sector privat amb el sectors sense afany de lucre.
» Posar en contacte el govern i el sector privat.
» Posar en contacte el govern i el sector sense afany de lucre.
» Formes de governança modernes.

L’organització dels ponents ha desenvolupat una eina per posar en contacte els diferents agents –empreses, organitzacions de voluntariat social i governs.

Es tracta d’un mercat on es fa coincidir l'oferta i la demanda de projectes socials. L'oferta i la demanada abasten un ampli ventall de temes en diverses àrees del treball social. Igualment, les fonts de l'oferta i la demanda són nombroses i van des de governs a companyies, passant per organitzacions de voluntariat social, fons d’inversió, clubs de serveis i mitjans de comunicació.

L’element clau d’aquest mercat són les prestacions, que tenen com a objectiu mostrar com es desenvolupen els projectes conjunts i els efectes que aquests tenen sobre les comunitats locals. A més, mostren tots els factors que intervenen per assolir la convergència entre les parts involucrades.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Sessió inaugural "18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004"
 
RS Sessió de clausura
 
RS Voluntariat corporatiu
 
AS 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE
 
IF Existència cívica - Expressió cívica - Conversa cívica
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.