Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Coneixement científic i diversitat cultural > Sessió 19: Els científics i les institucions científiques com a agents de la PCST: experiències
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Sessió 19: Els científics i les institucions científiques com a agents de la PCST: experiències
Diàleg de referencia: Coneixement científic i diversitat cultural

En general es considera que si els científics i els ciutadans estiguessin més units s’entendrien millor. Malgrat tot, en aquesta sessió també es va plantejar que això no ho podem assegurar. Hi va haver consens a afirmar que, per fer-ho possible, cal crear confiança, credibilitat i credulitat a través de les informacions.

També es va plantejar que a vegades els periodistes i els científics esperen que la ciència es pugui comunicar a tots els públics, però no és així. Per fer front a aquesta situació, un assistent procedent de l’Àfrica va proposar comprendre el grau de comprensió de la ciència i, concretament, explicar la ciència en la vida quotidiana, convertir-la en una cosa domèstica.

Per Hak-Soo Kim, professor de comunicació científica a la Universitat Sogang de Seül, Corea, als països subdesenvolupats els infants tenen més interès per la ciència perquè la veuen com una eina per superar els problemes. Va intervenir una senyora procedent de l’Àfrica que va dir que en el seu continent és habitual la cooperació entre curanderos i metges.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Sessió paral·lela 9: Evolució del marc teòric al voltant de la PCST
 
PO Scientists and science institutions as PCST agents: experiences / Diversos autors (PDF 255 Kb)   [en]
 
RS Percepció pública dels OMG i participació social en el debat sobre els transgènics
 
PO 25 Proposals and initiatives for 'public dialogue' / Diversos autors (PDF 116 Kb)   [en]
 
PO Poster Presentations / Diversos autors (PDF 159 Kb)   [en]
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.