Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Construir la cohesió social entre la diversitat: el cas de Manresa
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Construir la cohesió social entre la diversitat: el cas de Manresa
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

Javier Mellón (mossèn jesuïta especialitzat en el diàleg interreligiós), Jordi Valls (alcalde de Manresa) i Denise Belisle (psicòloga familiar) exposen les idees principals que van sorgir a Manresa després d’haver participat al programa del Goldin Institute en el qual es van treballar temes de diàleg interreligiós. La idea que val la pena rescatar té a veure amb el tema de la immigració. Actualment, molts dels conflictes que afecten els nous catalans estan relacionats amb la religió. Per això, l’educació intercultural, entesa com a instrument a través del qual es pot aconseguir una millor entesa mútua i també la desaparició dels prejudicis, és un objectiu a perseguir. També els valors religiosos de la pau, l’amor a l’altre, el respecte i la igualtat han de ser potenciats i no oblidats perquè les persones que pertanyen a diferents creences s’adonin que, en el fons, tots volem viure en pau.

La reivindicació de llocs de culte de la població immigrant, sobretot dels musulmans, sol estar acompanyada per un gran rebuig per part dels veïns de la zona. Com la construcció d’una mesquita és complicada i són sovint els mateixos fidels els que habiliten qualsevol local, s’ha llançat la idea de poder compartir esglésies perquè, al cap i a la fi, és un lloc de pregària i de trobada amb Déu.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Diversitat cultural i justícia
 
RS Taller. Informe sobre desenvolupament humà 2004: llibertat cultural a l'actual món de la diversitat
 
RS Quin Islam? La lluita per l'ànima de l'Islam
 
RS Requisits per al diàleg interreligiós en un món global: una visió antropològica
 
RS Migracions, pluralisme cultural i diversitat
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.