Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Fòrum Urbà Mundial > La sostenibilitat urbana mitjançant la sinergia
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
La sostenibilitat urbana mitjançant la sinergia
Diàleg de referencia: Fòrum Urbà Mundial

Durant aquesta sessió, dos representants de l’Acadèmia Internacional de Noosphere (Rússia) han presentat les seves propostes. La International Academy of Noosphere Sustainable Development (IANSD) pren l’educació com a factor clau a l’hora de crear una cultura de la sostenibilitat i defensa que cal un canvi profund de mentalitat. Aquesta associació de científics i experts es dedica a estudiar problemes relacionats amb la transició de la societat cap al desenvolupament sostenible.

Vladimir Petrov, vicepresident d’IANSD, i Marina Avayan han exposat els dos projectes en què treballa l’acadèmia. D’una banda, l’associació està creant una xarxa internacional de centres científics i educatius que es dediquen al desenvolupament sostenible (www.un.org/esa/sustdev/partnerships/education.htm). Aquest projecte aposta per la promoció d’una cultura de la sostenibilitat mitjançant l’educació. Ells proposen l’Education System for Sustainable Development, un mètode basat en una mirada integrada, ecològica i complexa per fer possible un futur sostenible. Creuen que l’educació és alhora l’instrument i el mecanisme necessari per fer la transició cap aquest futur sostenible.

L’altra proposta de l’IANSD s'anomena International Tourism Initiative for Sustainable Future. Aquest projecte inclou un seguit de programes en l’àmbit local, nacional i internacional, encaminats a desenvolupar una activitat turística sostenible. Està previst que els programes de la International Tourism Initiative for Sustainable Future s’apliquin a països com Rússia, Mongòlia, Índia, Xina o Japó.

Aquestes dues iniciatives han estat aprovades per experts de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i es van presentar durant l’onzena sessió de la Comissió sobre desenvolupament sostenible d’aquest organisme internacional. Les idees de l’IANSD mostren la importància de concebre la sostenibilitat des d’una perspectiva al més àmplia possible.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Turisme responsable i dinamitzador
 
AS Fòrum Urbà Mundial
 
RS Sostenibilitat urbana
 
RS Desastres urbans
 
AS L'activitat humana està globalitzant el Mediterrani
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.