Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004 > Sostenibilitat ambiental
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Sostenibilitat ambiental
Diàleg de referencia: 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004

Peter Devereux, australià voluntari internacional de Nacions Unides, va explicar la seva experiència. Segons el ponent, «el voluntariat implica interdependència». Va treballar en una comunitat andina a Nicaragua del 1988 al 1995 i en va aprendre molt. Els va ensenyar a cultivar millor la terra, van editar un còmic –Agricultura viva–, on es mostraven gràficament les explicacions i va millorar els serveis de la comunitat. «El voluntari internacional no ha d’ensenyar, sinó rebre i aprendre».

Segons Brian Pratt, d'INTRAC, una ONG que dóna suport a altres ONG al Regne Unit, el voluntariat és compromís, s’ha de centrar en problemes bàsics, ha d’estar en contacte directe amb la comunitat i no s’ha de centrar només en aspectes tècnics. «L’ajuda tradicional no és suficient , l’ajuda ha de ser glocal».

La tesi que va presentar el ponent és la següent: «El voluntariat social constitueix un pont d’intercanvi i solidaritat entre Nord i Sud per aconseguir la sostenibilitat ambiental». Finalment, Peter Devereux conclou que «el voluntariat és intercanvi».

Problemàtica:
Voluntariat internacional versus voluntariat local.

Proposta:
Voluntariat «glocal».

Postures:
El voluntariat implica interdependència.

Bones pràctiques:
Projecte de cooperació per al desenvolupament en una comunitat andina a Nicaragua per part del voluntariat internacional de Nacions Unides.

Conclusions:
El voluntariat és intercanvi entre el voluntari i la comunitat on presta els seus serveis.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Model de gestió del voluntariat a escala regional i europea
 
AS 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE
 
RS Arquitectura institucional per una democràcia mundial
 
IF L’educació no formal com element fonamental d’educació per a la pau
 
AS Xarxes civils per conflictes globals
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.