Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Els conflictes en la vida quotidiana > Diàleg amb Sara Cobb
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Diàleg amb Sara Cobb
Diàleg de referencia: Els conflictes en la vida quotidiana

Cobb va resumir el seu punt de vista amb la cita següent: “Els canvis requereixen modificar conductes personals i relacionals. Per això, els canvis sempre són difícils”.

La doctora Cobb planteja la necessitat de tenir un instrument que ajudi a dissipar inconvenients metodològics en els processos de mediació; per això planteja: "cal tenir un model de punts d’inflexió en mediació i crec que es concentraria en aquests cinc punts:"

» "Quan la persona pot assumir la responsabilitat del que és positiu i el que no és tan positiu de si mateixa. » Quan la persona reconeix l’altre amb legitimitat. » Quan es parla de les seves interdependències, sobre els vincles que tenen i com aquests no han contribuït a mantenir el problema. » La història dels futurs possibles o la planificació de supòsits. » L’elaboració de valors que prevalguin en els futurs escollits (vincle entre el passat i el futur)".

"La teoria de la resolució de conflictes diu que un cop acceptes els problemes les ferides es curaran amb el temps… La meva teoria és que la reconciliació ha de transformar el patiment en aprenentatge; patir pot ser una alternativa però en la transformació es troba la veritable expiació".

La doctora Cobb va reflexionar al voltant de l’acció distorsionadora de molts professionals en actes de mediació, com els advocats, i va dir: "Cal reflexionar al voltant del poder hegemònic dels discursos totalitaris de part dels advocats… Els drets humans són en definitiva un discurs problemàtic i totalitzador, i els advocats saben com treure'n profit".

El concepte de control ha d'evitar-se en mediació, en aquells que participen en el procés, ja que, un cop alliberades de la càrrega que assigna el concepte, les persones estaran en condicions d’assumir la realitat. Cobb en va dir al respecte: “Com a pares hem de reconèixer que cada persona té el seu propi destí i no és possible controlar-ho tot, encara que ho intentem… La idea de control ha de ser reconeguda com improbable; ningú no pot controlar tots els aspectes de la seva vida, i encara menys la dels altres…

En termes generals, Cobb va apuntar que no hi ha instàncies supranacionals que avui estiguin duent a terme un veritable treball de mediació entre els països. “L’ONU s’ha quedat ancorada en la guerra freda. Cal canviar els espais de resolució de conflictes per al món actual".

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF La cultura de la mediació
 
AS Els conflictes a la vida quotidiana
 
RS Diàleg amb Kenneth Gergen
 
RS Diàleg amb Humberto Maturana i Ximena Dávila
 
RS Diàleg Més enllà dels models
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.