Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > Mitjans de comunicació i persones joves a Euskadi
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Mitjans de comunicació i persones joves a Euskadi
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

La preocupació més gran dels joves d’Euskadi en aquest diàleg ha estat saber quina imatge té d’ells la societat de fora d’Euskadi. Per a això, s’ha passat un vídeo d’un programa de gran audiència a Euskadi anomenat "¡Vaya semanita!" que, mitjançant paròdies, ens han mostrat com es viu el tema d’ETA, l’ertxantxa, la immigració, la política...

Després es van organitzar grups amb gent basca i d’altres llocs, i s’han discutit alguns temes d’interès social: ETA, l’atur, el "botellón", l’ertxantxa, les ajudes d’institucions, l’habitatge i la llengua.

Les qüestions més tractades han estat la vivenda i la llengua. Al Euskadi, els joves tenen una despesa del 70% del seu sou per pagar l’habitatge. Respecte a la llengua, diuen que s’ha de mantenir, però que per la situació actual han de parlar en castellà, ja que no tothom entén el basc.

I, per acabar, s’ha parlat dels conflictes entre poblacions (Bilbao, Sant Sebastià...), però han dit que són picabaralles sense importància, en les quals no hi ha cap mala intenció.

En conclusió, els joves d’Euskadi tenen els mateixos problemes que qualsevol jove d’avui dia, però al mateix temps diuen que se senten discriminats perquè tothom els jutja com a etarres. En això culpen els mitjans de comunicació i es dolen que es posi a tothom dins el mateix sac.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Comunicació audiovisual global multidireccional per mantenir la diversitat cultural
 
AS Globalització, identitat, diversitat
 
IF Un nou concepte de seguretat: Seguretat Humana enfront de Seguretat Nacional
 
RS La diversitat cultural i la immigració dins i fora de les fronteres
 
RS Societats multilingües, societats multiculturals: democràcia plural.
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.