Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Turisme, diversitat cultural i desenvolupament sostenible > Clausura del Diàleg Turisme, diversitat cultural i desenvolupament sostenible
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Clausura del Diàleg Turisme, diversitat cultural i desenvolupament sostenible
Diàleg de referencia: Turisme, diversitat cultural i desenvolupament sostenible

La segona part de la sessió de clausura del Diàleg “Turisme, diversitat cultural i desenvolupament sostenible” ha comptat amb la presència de la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Isabel Galobardes, del president de la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, Luis Ramallo Massanet i del cap de Desenvolupament Sostenible de l’Organització Mundial de Turisme, Eugenio Yunis Ahués.

Pel que fa al Diàleg, Isabel Galobardes ha destacat l’alt nivell de participació, l’assistència massiva, la qualitat de les aportacions realitzades al llarg de les sessions i, sobretot, la necessitat que el Diàleg tingui continuïtat donat el seu caràcter generalista. Des del seu càrrec a l’Administració pública, Galobardes ha recalcat la importància de la participació de tots els agents del sector (sector públic, empreses, professionals) per assolir un desenvolupament turístic sostenible. La directora general de Turisme del Govern català ha alertat dels processos d’homogeneïtzació, que amenacen la identitat de les destinacions turístiques.

Luis Ramallo considera que s’ha d’observar el turisme en un context ampli, donat que aquest implica molts agents i afecta molts aspectes. Ramallo ha destacat el fet que, amb el turisme, les persones tornen a ser nòmades, com a l’inici de la civilització, i aquesta circulació de persones ha de servir per fomentar la comunicació –la solidaritat d’idees i de valors–, el coneixement entre cultures i, d’aquesta manera, establir una base sòlida per a la pau i el desenvolupament.

Eugenio Yunis ha conclòs destacant el gran repte que suposa l’aplicació dels principis i tècniques disponibles a tot el sector turístic.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Cerimònia d’obertura Diàleg Turisme, diversitat cultural i desenvolupament sostenible
 
AS Turisme responsable i dinamitzador
 
AS Els conflictes a la vida quotidiana
 
RS La diversitat turística en l'era digital
 
RS La responsabilitat social del turisme
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.