Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Moviments humans i immigració > Agents de desenvolupament: el cas dels temporers
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Agents de desenvolupament: el cas dels temporers
Diàleg de referencia: Moviments humans i immigració

La Fundació d'Agricultores Solidaris, que es dedica a l'acollida dels immigrants que vénen al nostre país contractats per Unió de Pagesos per a les campanyes de recollida i manipulació de fruita (períodes de sis mesos, aproximadament), en l'actualitat duu a terme dos programes: un d'acollida i un altre de desenvolupament. Si el primer s'ocupa de facilitar-los l'estada entre nosaltres i donar-los formació, el segon anirà encaminat a ajudar iniciatives de creació de projectes als seus països d'origen. D'aquesta manera, el temporer pot esdevenir un agent del desenvolupament del seu propi país. Encara que ells són els principals beneficiaris dels programes, perquè acumulen remeses que els que no migren no poden acumular, de la seva estada al país receptor se'n beneficia tota la comunitat d'origen. L'autonomia i la visió empresarial de l'agent de desenvolupament repercutiran en la seva idea del retorn, que podran planificar, com també les seves autèntiques necessitats, en comptes d'importar-les.

Presenten algunes de les seves experiències. Es tracta de projectes duts a terme al Marroc (Sidi Yamani), Colòmbia (Puerres i Guasca) i Romania. Els mateixos temporers han estat els impulsors, executors i gestors d'aquests projectes. En general, el balanç de les experiències esmentades és satisfactori..

Acollida i desenvolupament són les dues darreres fases del Programa Integral de gestió de fluxos d'Unió de Pagesos. Prèvies a l'acollida són imprescindibles, per a una bona distribució, la definició de responsabilitats i una contractació que garanteixi la legalitat.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Integració regional i impactes econòmics
 
RS Sostenint les cultures vulnerables
 
IF Bretxa Digital / Bretxa Educacional
 
RS La immigració i els reptes del govern local
 
IF Remeses i desenvolupament econòmic bilateral
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.