Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Promoure la convivència i la seguretat a la societat de la informació > Seguretat i diversitat cultural
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Seguretat i diversitat cultural
Diàleg de referencia: Promoure la convivència i la seguretat a la societat de la informació

La seguretat i la defensa de la diversitat cultural

El conjunt de la societat, i especialment les administracions, han de proporcionar instruments per defensar i compartir la diversitat cultural i lingüística. Gestionar la diversitat cultural de la immigració és una oportunitat per a transformar la societat en un sistema més just.

Problemàtica:
La convivència i la seguretat es fonamenten en el respecte als drets humans i a la identitat, en la societat de la informació. Les polítiques públiques en matèria de seguretat no s’han de limitar a la gestió de la policia, la judicial i d’emergències.

Proposta:
Desenvolupar una carta de drets dels ciutadans en matèria de seguretat i diversitat cultural. Alfons Martinell proposa crear un “Museu de la Immigració” perquè els espanyols recordem que forma part de la nostra memòria.

Postures:
Montserrat Tura, consellera d’interior de la Generalitat de Catalunya: “La clau radica en la integració social d’aquells que vénen i en l’aprenentatge de la convivència multicultural per a aquells que els rebem. Es tracta de garantir la pervivència de la tendresa dels pobles mitjançant el respecte entre els uns i els altres”. Joan Delort, secretari de seguretat pública, Conselleria d’Interior, Generalitat de Catalunya: “Cal construir polítiques que promoguin la diversitat cultural, polítiques d’igualtat d’oportunitats. Si no és així, sí que tindrem problemes de seguretat, però el seu origen no serà la seguretat en sí mateixa. Els emigrants són quelcom més que aquells que serveixen perquè cobrem les nostres pensions”. Jordi Samsó, director general de seguretat ciutadana, Conselleria d’Interior, Generalitat de Catalunya: “Cal practicar la filosofia de policia de proximitat amb persones dels països d’origen dels immigrants. S’han de dur a terme plans de reclutament d’agents entre les minories ètniques”. Jim Grim, Vancouver: “La força de la societat radica en la seva diversitat”. Postures del públic: la multiculturalitat és una riquesa. No ens podem tancar en la nostra closca occidental.

Conclusions:
El conjunt de la societat, i especialment les administracions, han de proporcionar instruments per defensar i compartir la diversitat cultural i lingüística.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Promoure la convivència i la seguretat a la societat de la informació
 
RS Societats multilingües, societats multiculturals: democràcia plural.
 
IF El desafiament de la integració com a font de canvi i desenvolupament.
 
AS Drets culturals i desenvolupament humà
 
IF Comunicació audiovisual global multidireccional per mantenir la diversitat cultural