Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Festival Mundial de la Joventut > La societat intergeneracional
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
La societat intergeneracional
Diàleg de referencia: Festival Mundial de la Joventut

Els joves i els grans tenen moltes coses en comú, però hi ha poca comunicació entre generacions. La societat intergeneracional ha d'estar basada en la reciprocitat i el respecte. Cal pensar en els grans (i en els joves) com a socis i agents del canvi social.

Els joves d'avui seran l'any 2050 la generació més nombrosa de persones grans en tota la història de la humanitat. L'envelliment és un procés que dura tota la vida i té efectes acumulatius. S'ha d'influir en el jove quan encara és jove amb la promoció i l'adopció d'hàbits saludables i d'actituds democràtiques i compromeses.

Els joves i els grans tenen moltes coses en comú, però hi ha poca comunicació entre generacions. S'han de superar molts estereotips socials. Els enfrontaments no porten enlloc. Cal trobar un terreny de discussió comú.

La societat intergeneracional ha d'estar basada en la reciprocitat (obligacions de donar i rebre) i el respecte mutus, i ha de ser considerada des del punt de mira de la igualtat. Cal promoure la solidaritat intergeneracional.

Problemàtica:
Hi ha poca comunicació entre generacions.

Proposta:
No hem de tractar les persones com a objectes sinó com a subjectes. És l'hora que els joves i els grans s'uneixin.

Postures:
Bob Huber, responsable de la secció d'Afers Intergeneracionals i Integració, del departament d'Afers Econòmics i Socials de les Nacions Unides (UNDESA), ha participat avui, 12 d'agost, en la sessió «Realitat juvenil i condicions de participació de la gent jove», del Festival Mundial de la Joventut.

Conclusions:
Caldria promoure polítiques inclusives i programes per intentar trobar solucions conjuntes, entre els joves i els adults.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Dia Internacional de la Joventut. Participació i polítiques de joventut
 
AS Festival Mundial de la Joventut Barcelona 2004
 
AS Els conflictes a la vida quotidiana
 
IF El desafiament de la integració com a font de canvi i desenvolupament.
 
AS Globalització, identitat, diversitat