Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Les religions per un món sense armes de destrucció massiva
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Les religions per un món sense armes de destrucció massiva
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

El Parlament va aixecar la veu per condemnar aquells països que mantenen armes de destrucció massiva amb l’excusa que són una garantia de pau. Es va instar als líders perquè intercedeixin davant les institucions internacionals perquè es compleixin les normes vigents de no proliferació d’armes nuclears.

Les atrocitats del passat a Hiroshima i Nagasaki o les pràctiques nuclears amb tantes víctimes a les Illes Marshall, no han servit perquè es compleixi el tractat de no proliferació d’armes nuclears. El món està amenaçat pels països que posseeixen armes de destrucció massiva en nom de la seguretat.

Les religions, amb tots els seus líders practicants, han d’intercedir davant les institucions internacionals perquè es compleixi el tractat de no proliferació d’armes nuclears. Aquesta va ser una de les sentències proclamades en el sí del Parlament.

El president de l’Institut de Seguretat Global, Johantan Granoff, va fer referència a aquest problema que posa en risc l’existència del planeta. Granoff va denunciar els països que posseeixen armes de destrucció massiva i que argumenten que les tenen per garantir la seguretat.

"Podem lliurar guerres preventives? Podem tenir armes nuclears amb el fi de garantir la seguretat? Demano a tots els líders religiosos i a tots els practicants que aixequem una veu moral que condemni aquests actes i que existeixi una cooperació internacional per fer complir el tractat signat per 199 països", va afirmar Granoff.

Problemàtica:
Les atrocitats del passat a Hiroshima i Nagasaki o les pràctiques nuclears amb tantes víctimes a les Illes Marshall no han servit perquè es compleixi el tractat de no proliferació d’armes nuclears. El món està amenaçat per països que tenen armes de destrucció massiva en nom de la seguretat.

Proposta:
Aixecar una veu moral que involucri a totes les religions a condemnar i exigir que es compleixi el tractat de no proliferació d’armes a tots els països del món.

Postures:
Jonathan Granoff

Bones pràctiques:
Institut de Seguretat Global. Organització internacional que lluita per la seguretat del planeta.

Conclusions:
La societat i el planeta es veuen amenaçats pels països que tenen armes de destrucció massiva. L’opinió pública no és conscient dels riscs que això comporta i cal un debat. Les religions han d’incloure aquest tema en les seves agendes mitjançant accions concretes perquè els organismes internacionals prenguin mesures en aquest sentit.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
AS Cap a un món sense violència
 
RS Convenis de desarmament
 
RS Educació pel desarmament
 
IF Acció per condonar el deute extern
 
RS Desarmament