Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Parlament de les Religions del Món > Pràctica quotidiana dels valors sikhs
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Pràctica quotidiana dels valors sikhs
Diàleg de referencia: Parlament de les Religions del Món

Cal que les ideologies individuals es quedin a la nostra ment, no imposar-les als altres. Hauríem de construir un poble global i eliminar les nacions. “Hem de ser éssers humans en comptes de només éssers perquè no podem viatjar sense passaport, com ho fan els ocells i els peixos.

A la tradició sikh es pensa que les diferències existeixen a causa de les cultures i no de la divinitat. Les religions van ser portades pels profetes i després els religiosos i clergues van vendre la religió fomentant la competència. En lloc de basar-se en ideologies de pau i meditació, van intentar convèncer de la necessitat de conversió. A les escriptures sikhs trobem la següent reflexió interreligiosa: “Tenim una vegetació diferent però el jardiner és el mateix, s’ocupa de tot i permet que creixi aquesta diversitat de vegetació on, a més, trobem que tots tenen una diversitat de fruits.

Les religions tenen una finalitat. Competeixen les unes contra les altres. Tothom busca estadístiques i, per tant, poder. Existeixen diferències entre religions però, de fet, aquestes guerres ideològiques són, en realitat, d’origen econòmic, ja que l’ésser humà, per definició, és gelós i ambiciós.

Es proposa una plantilla de model de poble. Veure que l’idioma universal de Déu és l’amor, sense tenir en compte la procedència, la cultura ni l’idioma. De la mateixa manera que nosaltres tenim diferents noms, aquests també son donats a Déu de maneres diferents.

Cal esforçar-se per conèixer tots els aspectes de les religions dels altres. No només hem de seure a parlar de valors sinó que també cal practicar-los i viure’ls. No només cal tolerar l’altre sinó que també cal respectar-lo. La religió ens dóna valors ètics i socials per portar-la a la pràctica quotidiana sense haver-nos-en d’evadir. Els valors interreligiosos es reflecteixen en el llibre sagrat sikh, segons Guru Granth Sajib.

Cal entendre el valor de la religió dins la totalitat. El principi fonamental és que no hi ha d’haver diferències. L’estat no ha de ser una manifestació de poder sinó una visió divina. No ens podem perdre en el mar de la negativitat, hem d’aconseguir una millora a escala global, cal espiritualitzar la política.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS Cap a la consecució d’una ètica global
 
RS Religions minoritàries
 
AS IV Parlament de les Religions del Món
 
IF Cultural Competence
 
RS La no-existència d’un mateix: la plenitud absoluta
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.