Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Personatges > Enric Ballestros
Personatges Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Enric Ballestros
Enric Ballesteros és doctor en biologia per la Universitat de Barcelona (1985). Les seves tesis tracten sobre la composició de les espècies, l’estructura, la dinàmica i els factors medioambientals que afecten les comunitats de les costes rocoses de la riba del Mediterrani (director de tesi: Dr. Ramon Margalef) tant en aigües poc profundes com en zones més profundes. És especialista en macròfits bentònics (tant d’aigua salada com dolça) i ha aprofundit molt en la taxonomia i identificació de les algues, el creixement, la producció primària, l’ecologia de la comunitat i l’ecologia fisiològica dels macròfits aquàtics. A més, també ha realitzat treballs referents a les reserves marines i la biologia de la conservació, a banda d’estudiar la interacció dels organismes bentònics del sublitoral a les costes rocoses.

La seva principal fita científica són les aportacions al coneixement de la flora de les algues mediterrànies, la descripció de la complexitat de les comunitats bentòniques de les costes rocoses del Mediterrani, l’estimació de la productivitat de macroalgues a la zona fital del Mediterrani i la proposta d’un model conceptual sobre l’estructura i el dinamisme d’aquestes comunitats.

Selecció de publicacions
ROS, J., J. ROMERO, E. BALLESTEROS & J.M. GILI (1985). Diving in blue water: the benthos. In: Western Mediterranean (ed. R. Margalef): 233-295. Pergamon. Oxford.
BALLESTEROS, E. (1990). Check list of benthic marine algae from Catalonia (Northwestern Mediterranean). Treb. Inst. Bot. Barcelona, 13: 1-53.

Pujar