Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Personatges > Joan Majó Cruzate
Personatges Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Joan Majó Cruzate
Joan Majó és doctor enginyer industrial i ha fet estudis de Ciències Polítiques. Va ser fundador i president de l’empresa Telesincro SA, que a la dècada dels seixanta va fabricar els primers ordinadors que es van dissenyar a Espanya. Va ser degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, i president del Consell de Col·legis d’Espanya.

Amb l’arribada de la democràcia, va ser el primer alcalde de Mataró, la seva ciutat de naixement. Després de tres anys com a director general d’Electrònica i Informàtica, va ser ministre d’Indústria i Energia durant els anys de la reconversió industrial, el Pla Electrònic i l’ingrés d’Espanya a la CEE.

Va ser president d’Olivetti España i membre del Comitè Organitzador dels Jocs del 92. President de NISA, l’empresa que va construir la Vila Olímpica de Barcelona. Des del 1989 ha treballat per a la Comissió Europea com a conseller responsable de l’àrea de les Telecomunicacions i la Informàtica. Ha participat en l’elaboració del Llibre Blanc de Delors i de l’informe Bangemann.

Presideix un dels grups de treball de l’Information Society Forum de Brussel·les i actualment és president de l’European Institute for the Media de Düsseldorf i vicepresident del Patronat de la Fundació Bofill.

És vicepresident de l’empresa La Seda de Barcelona SA. Fins fa uns dies era president de Tech Foundries SA, i president executiu de 22@BCN SA.

És autor del llibre Chips, Cables i Poder, editat en castellà per l’Editorial Planeta i, en català per l’Editorial Proa i la UOC.

Des del 1993 és president de la Comissió promotora del Laboratori del Sincotró; el 1999 va ser nomenat president del Grup d’Experts que ha fet una avaluació de la política científica i tecnològica de la Unió Europea durant els darrers cinc anys, presentada al Consell i al Parlament Europeu. Actualment és membre de l’EURAB.

En l’actualitat i des del 20 de gener del 2004, data en què va prendre possessió del càrrec, és el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

Pujar