Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Personatges > Géremie Barmé
Personatges Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Géremie Barmé
Professor, Australian National University, Austràlia

Després de graduar-se en Estudis Asiàtics per l’ANU (especialització en Xinès i Sànscrit), va estudiar a la People’s Republic of China (1974-77) i al Japó (1980-83), mentre treballava de periodista, escriptor freelance i traductor a Honk Kong i la Xina. La seva recerca sobre la cultura i la història intel·lectual de la Xina ha quedat reflectida en pel·lícules, pàgines web i llibres als Estats Units, la Xina i Honk Kong.

Entre les seves publicacions figuren: “The Gate of Heavenly Peace”, un documental de tres hores del qual en fou director associat i guionista (1995); “Shades of Mao: The Posthumous Cult of the Great Leader” (1996); “An Artistic Exile A life of Feng Zikai (1898-1975)” Berkeley, University of California Press, 2002; “Morning Sun”, un documental de dues hores de duració produït conjuntament amb Carma Hinton i Richard Gordon i escrit conjuntament amb Carma Hinton (2003).

L’estrena de “The Gate of Heavenly Peace” va tenir lloc al New York Film Festival de l’any 1995. Va treballar amb el fotògraf novaiorquès Lois Corner a “Garden of Perfect Brightness” (Yuanming Yuan) a Beijing (1998-2003). També va rebre un premi de part de la National Endowment for the Humanities (Washington, USA) pel documental “Morning Sun on the Cultural Revolution”.

Autor de:
Ponències
• Dialogue and Creativity: Art, Science and Culture / Barmé, Géremie  [en]
 
Pujar