Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Personatges > Pasqual Maragall
Personatges Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Pasqual Maragall
President de la Generalitat de Catalunya. President del consell d’administració de la Casa Asia.

Va estudir Dret i Econòmiques a la Universitat de Barcelona entre 1957 i 1964. L’any 1965 va entrar a treballar a l’Ajuntament de Barcelona com a economista. L’any 1973 es va graduar amb un MA en Economia per la New School University de Nova York, on vivia amb la seva família. Va tornar a l’Ajuntament de Barcelona i va ser professor d’economia urbana i d’economia internacional a la facultat d’economia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’any 1974 va formar part d’un dels partits fundadors del Partit Socialista de Catalunya (PSC – PSOE), Convergència Socialista de Catalunya, on va crear la Federació de Barcelona. Al partit va encarregar-se de la política municipal.

L’any 1979 va formar part de les llistes electorals del PSC en les primeres eleccions a l’alcaldia de Barcelona després de la dictadura. Va succeir a Narcís Serra al desembre de 1982 com a alcalde de Barcelona. L’any 1986 la capital catalana va ser escollida per a organitzar els jocs olímpics de 1992 i des de l’inici Pasqual Maragall va presidir el comitè organitzador (COOB’92). L’any 1997 va abandonar l’alcaldia i va tornar a exercir com a professor a Roma i Nova York. De totes maneres, l’any 1998 va tornar a la política activa i l’any 1999 va ser escollit candidat pel PSC a la presidència de la Generalitat. Des de l’any 2000 ha estat president del PSC-PSOE i al desembre de 2003 fou escollit President de la Generalitat pel Parlament de Catalunya.

Pujar