Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Personatges > Berglind Ásgeirsdóttir
Personatges Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Berglind Ásgeirsdóttir
La senyora Asgeirsdottir, ciutadana islandesa, ocupa el càrrec de secretària general adjunta de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) des de setembre del 2002. A l’OECD és, entre altres coses, responsable de la supervisió del treball fet en els camps de l’educació, la salut, la política laboral i social, i la comunicació pública, així com del projecte multidisciplinari sobre salut.

Anteriorment va ser secretària general del Ministeri d’Afers Socials d’Islàndia entre el 1988 i el 1996, i entre el 1999 i el 2002. En aquest càrrec, Asgeirsdottir dirigia les activitats del Ministeri d’Afers Socials en els àmbits de treball, relacions entre el govern estatal i els municipis, serveis socials, habitatge, igualtat entre homes i dones, protecció de la infància, i qüestions relacionades amb la immigració i els refugiats. Entre 1996 i 1999 va ser secretària general del Consell Nòrdic (amb seu a Copenhaguen), dins la qual organització va portar a terme reformes importantíssimes. El Consell Nòrdic és un organisme de cooperació al servei dels parlaments de Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia.

Asgeirsdottir va començar la seva carrera al Ministeri d’Afers Exteriors d’Islàndia el 1979. Ha ocupat diversos càrrecs diplomàtics d’alta responsabilitat al govern islandès i ha treballat a les embaixades islandeses de Bonn i Estocolm. Ha estat Representant Permanent Adjunta del Consell d’Europa i ha col·laborat en el treball que ha portat a terme el consell al voltant del racisme. Va ser vicepresidenta de la delegació islandesa a la Conferència sobre les mesures de Seguretat i Cooperació a Europa (CSCE) entre els anys 1984 i 1986. Es va implicar activament en les negociacions amb la Unió Europea sobre la Zona Econòmica Europea en el camp de la lliure circulació de persones.

La senyora Asgeirsdottir té un diploma d’estudis superiors en Relacions Internacionals de la Universitat de Boston, i es va llicenciar en dret a la Universitat d’Islàndia, amb una especialització en dret fiscal.

Pujar