Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Personatges > Ole Henrik Magga
Personatges Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Ole Henrik Magga
(Noruega)

Ole Henrik Magga ha estat el president del Fòrum Permanent per a les Qüestions Indígenes de les Nacions Unides des del 2002. El treball acadèmic del professor Magga es centra en la llengua, educació, història, cultura i política del poble Saami. Actualment és professor de Llengua Saami al Saami University College a Guovdageaidnu.

Prèviament, el professor Magga va ser professor a de llengües fino-ugrianes a la Universitat d'Oslo i de llengua Saami a la Universitat de Tromsø. Defensor dels drets del poble Saami durant molt de temps, va ser membre executiu del Nordic Saami Council del 1976 fins el 1978, i el primer president del parlament Saami, del 1990 al 1997. El 1975, Ole Henrik Magga va ser delegat de la conferència fundacional del World Council of Indigenous People.

El professor Magga va ser també membre de la Comissió Mundial sobre Cultura i Desenvolupament, que va publicar l'informe "Our Creative Diversity" el 1995.

Pujar