español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
07-09-04 // 12:24h

PARQUE FUNDIDORA: FUTURA SEU MONTERREY 2007


Amb una extensió de 114 hectàrees, és actualment una de les zones més emblemàtiques de la ciutat


El Parque Fundidora, la zona més emblemàtica de la ciutat de Monterrey, ha estat la seu escollida per a la segona edició del Fòrum Universal de les Cultures. Aquest parc està ubicat en un antiga indústria del acer, la primera de tot Amèrica Llatina. El xiulet de la Compañía Fundidora Monterrey va marcar generacions de regiomontans, i no únicament els treballadors dels forns d'acer de la companyia. Noms com Bulevard Acero, Espacio Minero o Lago Aceración és tot el que queda del passat industrial del parc, a més de 127 peces industrials com torns, trepants i serres, que actualment més aviat semblen instal·lacions escultòriques que no pas peces de maquinària. Els antics edificis i estructures industrials s'han adequat avui als usos i maneres del segle XXI.

El Parque Fundidora és un bon exemple de la capacitat de reconversió de la capital de l'estat de Nuevo León. I també tot un símbol arquitectònic, cultural, urbà, històric, social i lúdic. Actualment, dins del parc hi ha espais recreatius, culturals, esportius i àrees verdes, a més de dos hotels de cinc estrelles i un alberg juvenil.

En les més de 100 hectàrees que ocupa el Parque Fundidora es pot trobar el Centre Internacional de Negocis, un dels recintes més importants del nord del país, promotor de comerç nacional i internacional, amb un Centre d'Exposicions amb 10.000 m2 i un Centre de Convencions amb capacitat de fins a 2.500 persones També es troba el Centre de les Arts amb fototeca, filmoteca, pinacoteca i mediateca.

A més, el recinte de la futura seu del Fòrum 2007 compta amb l'Auditori Coca-Cola o Fundidora, un dels espais d'espectacles més importants de la ciutat, amb capacitat d'albergar fins a 16 mil persones; el Parque Plaza Sésamo, l'Auditori Carlos Prieto, o la Arena Monterrey, per a espectacles esportius i culturals, amb capacitat per a 17.000 espectadors.

Està previst que a tots aquests equipaments s'incorpori la Nave Lewis, de 5.000m2 i set espais més que actualment estan en restauració i que sumaran un total de 6.194 m2.


A les 114 hectàrees del recinte s’hi afegiran unes 40 hectàrees més, amb la connexió del Parque Fundidora i la Macroplaza. Per a l'edició del Fòrum 2007 la ciutat de Monterrey  redissenyarà el traçat urbà d'algunes zones, implementant el Pla Mestre Estratègic d'Integració Urbanística Parque La Pastora, Fundidora, Macroplaza i Obispado.


Actualment també s'està estudiant la viabilitat d'alguns espais alternatius que podrien utilitzar-se com a escenaris naturals per a esdeveniments rellevants del Fòrum Monterrey 2007; entre ells, el Parque Ecológico Chipinque, el Parque Niños Héroes, el Plan del Río Santa Catarina o el Parque de La Huasteca, una zona envoltada de grans i impressionants formacions rocoses, amb paisatges naturals desèrtics, on eventualment s'hi organitzen concerts. 


El pressupost del Fòrum Monterrey 2007 s'estima en uns 220 milions de dòlars. Noranta milions de dòlars seran aportats per la Federació, una quantitat similar pel govern de l'estat i la resta provindria de patrocinadors.ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa
Foto 1 - © Fòrum Barcelona 2004

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir